maandag 24 december 2012

Nail art: Sneeuwpop!

 

Het is winter! Kerstmis komt eraan en oud en nieuw natuurlijk ook! De tijd gaat echt heel snel... Maar bij de winter horen speciale nagels. De meeste mensen denken bij winter: saaie donkere kleuren op je nagels, maar dat vind ik niet. Bij winter horen ook lichte kleuren! Natuurlijk geen neonkleuren, maar lichte zachte kleuren doen het altijd goed. Ik heb vandaag een hele leuke nail art voor jullie: een sneeuwpop! Ik heb er heel veel complimentjes over gehad dus het werd tijd om deze nail art te delen. Het is niet heel moeilijk, maar een beetje handigheid is wel vereist.
Benieuwd hoe ik een super schattige sneeuwpop maak?

Wat heb je nodig?
* Basecoat
* Lichtgrijze lak
* Roze lak
* Oranje lak
* Witte lak
* Zwarte lak
* Glittertopcoat
* Dottingtool
* Dun kwastje


Hoe maak je het?

1. Als eerst lak je, zoals altijd, je nagels met een basecoat. Daarna lak je ze met een lichtgrijze lak. Met een dottingtool maak je 2 grote witte bolletjes, de onderste iets groter dan de bovenste. Op de overgebleven nagels maak je witte stippen met een dottingtool. Het is leuke om verschillende stippen te maken zodat het meer op 'sneeuw' lijkt!

 
2. Met een dottingtool maak je 2 kleine oogjes met de zwarte lak op het bovenste bolletje. 


3. Met een dun kwastje maak je een 'langwerpig' driehoekje met de oranje lak. Ongeveer onder de ogen. Dit moet dus zijn neus worden: een wortel!

 
4. Op het hoofd van de sneeuwpop maak je met een dun kwastje een zwarte hoed. Het handigste is om eerst een 'streep' op zijn hoofd te maken en daarna er een vierkantje op te maken. Met een dottingtool kun je zijn mondje maken. Dit zijn gewoon een paar kleine stipjes met de zwarte lak.
 


5. Met een dun kwastje en de roze lak maak je zijn sjaaltje. Eerst een dikke lijn op de scheidingslijn tussen hoofd en lijf en daarna een dikke lijn eraan vast maken.


6. Als laatste maak je kleine knoopjes op het lijf van de sneeuwpop met de zwarte lak en een dottingtool. Voor een schattig 'sneeuweffect' kun je een glitter topcoat aanbrengen!

 
 
Wat maken jullie op je nagels deze winter?
 


1 opmerking: